Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bedrijven

Wilt u een bedrijf starten of vestigen in de gemeente? Of wilt u uw bedrijf verhuizen binnen de gemeente? En heeft u vragen over wat bijvoorbeeld een geschikte locatie zou kunnen zijn? Of in hoeverre uw bedrijf in het bestemmingsplan past? Neem dan contact op met team economische zaken. Wij begeleiden u graag bij de vestiging of verhuizing.

Controleer ook of u een omgevingsvergunning, milieumelding of milieuvergunning moet aanvragen. Dit geldt ook als u een bedrijf aan huis wilt starten.

Een eigen bedrijf starten

Wilt u goed voorbereid van start? Bent u op zoek naar tips & advies? Heeft u een vraag of wilt u graag sparren over uw bedrijfsidee? Dan kunt u contact opnemen met team economische zaken. Of neem direct contact op met ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen). Ook als u pas gestart bent, staan wij voor u klaar.

Advies en begeleiding bij een succesvolle start

Waarmee kan ROZ helpen?

  • Bespreken van jouw ondernemersidee
  • Eén adviseur, één aanspreekpunt
  • Trainingen
  • Handige tools
  • Financiering (Bbz) voor starters vanuit een uitkering
  • Coaching

De hulp van ROZ is meestal gratis omdat zij dit verzorgen voor de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Vraag ROZ naar de mogelijkheden in jouw situatie.

Bedrijventerreinen

Berkelland heeft 18 bedrijfsterreinen met een totale oppervlakte van 275 hectare. Afhankelijk van de ligging varieert de prijs van een kavel tussen de € 90 en € 110 per m2, exclusief omzetbelasting. Het meest actuele aanbod van bedrijventerreinen in Berkelland ziet u op de bedrijventerreinenkaart.

Voor bestaande bedrijfspanden kunt u onder andere terecht bij de lokale makelaars. Naast de lokale makelaars bieden Fundainbusiness.nl, Propertynl.com en bedrijfpand.com ook vastgoed aan. Ook kunt u kijken op onze lokale bedrijvenatlas

Ja, de gemeente kan bij de aanvraag van bepaalde vergunningen, subsidies en bij vastgoedtransacties een Bibob-onderzoek doen.

Met zo’n integriteitsonderzoek wil de gemeente voorkomen dat ze criminele activiteiten faciliteert. Ook beschermt de gemeente zo de bonafide ondernemers.

U kunt contact opnemen met team economische zaken