Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Wonen en begeleiding

Als het u niet goed lukt om uw huishouden te organiseren of de administratie te doen, dan kunt u hulp vragen aan familie of bekenden. Of probeer op een andere manier een hulp in de huishouding te vinden. Vindt u het moeilijk om te bedenken wat voor u het belangrijkst is of heeft u een beperking of psychische problemen?

Voormekaar of een andere hulporganisatie kan u helpen bij het organiseren van:

 • Hulp in de huishouding
  Het huishouden kan moeilijk zijn bijvoorbeeld als u een chronische ziekte of beperking heeft of al wat ouder bent.
 • Hulpmiddelen
  Tijdelijk kunt u deze meestal lenen bij een zorgorganisatie of thuiszorgwinkel. Heeft u een hulpmiddel langer nodig, dan kan Voormekaar u helpen om samen te kijken naar een mogelijke oplossing.
 • Zelfredzaamheid
  Bespreek eerst met uw familie of naasten hou u (tijdelijk) uw huishouden op een andere manier kunt organiseren. Lukt dit niet, neem dan contact op met Voormekaar.
 • Beschermd wonen
  Als er sprake is van ingewikkelde psychische of psychosociale problemen, dan kunt u misschien in aanmerking komen voor beschermd wonen.
 • Maatschappelijke opvang
  Lukt het u niet om onderdak te regelen vanwege psychische of psychosociale problemen of is er sprake van huiselijk geweld? Dan kan Voormekaar (tijdelijk) maatschappelijke opvang regelen.
 • Urgentieverklaring
  Alleen bij hoge uitzondering geeft de woningcoöperatie een urgentieverklaring af. Op de website Thuis in de Achterhoek vindt u meer informatie over urgentie.
 • Mantelzorgwoning
  Een mantelzorgwoning is extra woonruimte bij een gewoon huis. De mantelzorger en degene die zorg nodig heeft, kunnen daardoor dicht bij elkaar wonen. Neem eerst contact op met Voormekaar voor meer informatie over het plaatsen van een mantelzorgwoning.
 • Toekomstbestendige woning
  Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst, vraagt u een gratis woongelukgesprek aan bij een van de wooncoaches van Heerlijk thuis in huis. Zij verdiepen zich in uw omgeving en woonsituatie en geven u advies op maat.

Voormekaar

Voormekaar is er voor alle inwoners uit Berkelland met vragen over wonen, geld, werk, gezin, relaties, zorg, eenzaamheid of psychische problemen. Wij denken mee, geven advies of bieden ondersteuning.