Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Zoekgebied K

Zoekgebied K is een gebied in de gemeenten Oost Gelre en Berkelland dat kansrijk is voor het plaatsen van windmolens. Het zoekgebied is benoemd in de RES Achterhoek 1.0. Dit is de Regionale Energie Strategie van de Achterhoek. Hierin staan een aantal zoekgebieden in deze regio. De opdracht aan de gemeenten is om serieus te onderzoeken of en onder welke voorwaarden windturbines mogelijk zijn.

Om de uitstoot van CO2 tegen te gaan en verdere opwarming van de aarde te beperken tot maximaal twee graden, zijn in 2015 in Parijs internationale klimaatafspraken gemaakt. Op basis hiervan heeft het kabinet op 28 juni 2019 het Nederlandse Klimaatakkoord gepresenteerd. Daarin is Nederland opgedeeld in een aantal RES-regio’s. De Achterhoek is er daar één van. Al deze regio’s moeten een deel van de klimaatopgave realiseren, door duurzame energie met zon én wind op te gaan wekken.

Lees meer informatie op de website van de RES Achterhoek. Op deze pagina vindt u meer informatie over zoekgebied K en vindt u de informatie die is gedeeld op informatieavonden (windcafés).

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond windenergie?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rond windenergie in de gemeente Berkelland? Geef dan uw e-mailadres aan ons door.

Vul uw e-mailadres in om op de hoogte te worden gehouden.