Nieuws RSS icoon

Alle nieuwsberichten van de gemeente Berkelland vindt u hier.

• Informatiebijeenkomst Masterclass-serie

14 september 2020

Op dinsdagavond 29 september 2020 vindt bij De Melktap in Geesteren een informatiebijeenkomst plaats voor potentiële deelnemers van de Masterclass-serie ‘Vermarkten van Achterhoek food’. Deze kan gevolgd worden door Achterhoekse boeren, slagers, bakkers, chef-koks of andere food-ondernemers. De Masterclass-serie start in oktober en is een initiatief van de gemeenten Berkelland, Aalten, Winterswijk en Oude IJsselstreek en Versboerderij Daalwiek uit Geesteren.

• Junior Energiecoach

14 september 2020

Hoe bespaar je thuis zo leuk en makkelijk mogelijk energie? Kinderen tussen de 7 en 12 jaar kunnen het leren met Junior Energiecoach: een leuk en leerzaam spel om thuis energie te besparen. Kinderen en ouders in de gemeente Berkelland kunnen gratis meedoen via Agem Energieloket!

• Werkzaamheden Middelhuisbrug

11 september 2020

De geplande werkzaamheden aan de Middelhuisgootbrug in de Rekkense binnenweg in Eibergen zijn met 1 week uitgesteld vanwege de maiscampagne. Ook de doorlooptijd is ingekort. De brug zal in de periode van 28 september tot en met 23 oktober 2020 volledig zijn afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen via een tijdelijke brug de Rekkense binnenweg blijven gebruiken.

• Gemeenteraad vergadert 15 september om 19.30 uur digitaal

04 september 2020

De gemeenteraad van Berkelland vergadert op 15 september om 19.30 uur. Indien de vergadering vanwege het late tijdstip wordt geschorst zal de vergadering op 16 september worden hervat. Vanwege de maatregelen in verband met het coronavirus vindt de vergadering digitaal plaats. U kunt de vergadering live volgen via internet.

• De Maand van de Opvoeding komt er aan!

04 september 2020

Oktober is de Maand van de Opvoeding in de Achterhoek! Samen met de gemeente Berkelland organiseert het Preventie Platform Jeugd deze maand allerlei activiteiten rond opvoeden en opgroeien. Vanuit huis en vanachter je tablet of computer, want deze keer kun je allerlei workshops ONLINE volgen. We hebben inspirerende sprekers, je ontmoet digitaal andere ouders en er is alle ruimte voor het stellen van jouw vragen. Deelname is gratis! Het uitgebreide programma is te vinden op www.preventieplatformjeugd.nl.

• Jong in coronatijd

• Lokaal beweegakkoord